14 Şubat, 2012

Manisaspor:1 Bursaspor:3



Çok iyi oynamasak da istediğimizi aldığımız için yüzümüzü güldüren bir maç oldu. Rakip Manisaspor bizi çok fazla etüt etmemiş olmalı ki hiç oynamadıkları kadar ofansif bir 11'le sahaya çıktılar. İki çıkan bek, ortasahada da sadece savunmacı Yiğit İncedemir ile sahaya çıktılar.

Biz ise klasik dizilişimizle sahadaydık fakat vukuatlı Ozan İpek'in yerine Vederson çekilmiş, savunmanın solu ise Hakan Aslantaş'a emanet edilmişti. Savunmanın ortasında ise kaptan Ömer Erdoğan ilk yarının son maçından (Gaziantepspor) sonra ilk defa 11'deydi. Kaptan Makukula'ya panzehir olması için görevlendirilmişti. 

Maç çok tempolu başladı diyemeyiz ama ilk dakikadan itibaren önde basan, rakibe boş alan bırakmayan bir Bursaspor vardı sahada. Çok kötü bir zamanda çok kötü bir gol yedik. Carson her ne kadar kendini suçlasa da o toplar kaleciler için zordur, hamle yapmaları için çok az süreleri vardır. Orada asıl hesap sorulması gereken bana göre Carson değil o topu ıska geçen kaptanımız Ömer Erdoğan olmalıdır.

Maçın hemen başında geriye düşünce  ne yalan söyleyeyim sahadan 3 puanla döneceğimiz hakkında pek fazla inancım kalmamıştı. Bu yıl en büyük sorunumuzun kapanan takımları açamamak olduğu göz önüne alındığında haksız da sayılmam aslında. Ama neyse ki imdadımıza Serdar Aziz yetişti ve Manisalılar'ın "Koyduk Mu" tezahüratını ağızlarına geri tepiverdi. Sonra yine bir kopyala-yapıştır golü ile de öne geçince, Tarzanlar iyice yuttular o İstanbul'u yalamaktan kontrol edemez oldukları dillerini.

Karşılaşmanın kırılma anı ise hiç kuşku yok ki Hakan Aslantaş'ın topu çizgiden çıkardığı pozisyon oldu. Hakan o hamlesiyle hem 3 puan ile Bursa'ya dönmemizde büyük katkı sağlarken, 90 dakika sonunda da kendisine karşı oluşmuş ön yargıları yıkmayı başardı.



Ama kim ne derse desin maçın pozisyonu Manisa'nın çok bilmiş kalecisi İlker'in gördüğü kırmızı kart oldu. İlk maçın sonunda Batalla'nın kullandığı en direkt serbest vuruşta (atış kullanılırken hakem elini kaldırmayı unutmuştu) topun ağlara gitmesine izin verdikten sonra "O pozisyona futbol kurallarını bilen hiç kimse gol diye sevinmedi" şeklinde açıklama Bursaspor tribünlerini tiye alan bir açıklama yapmıştı.

Ama dün gördük ki bu salak adam ceza sahası dışında topa elle müdahale etmemesi gerektiğini bile öğrenemiş. Gerizekalı!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder