16 Ekim, 2010

Bursasporumuz:2 K.Karabükspor:2

 

Beklenildiği gibi çok güzel bir maç izledik dün gece..Daha doğrusu ilk yarısı nefes nefese, ikinci yarısı ise uyku modunda geçti. Ortasaha göbeğinde Ergiç'in yerinde Insua tercih edilince takımın kalitesi de yükseldi haliyle. Daha iyi top tutmaya başladık, ileride Turgay, kanatlardaki İsmail ve Ozan da basit top kayıpları yapmayıp, pas tercihlerini genel olarak Batalla ve Insua ile kullanınca skor olarak olmasa da oyun olarak büyük bir üstünlük kurduk Karabük'e karşı.
En az 4-5 tane yüzde yüzlük gol kaçırdık ilk yarı..
Şaka gibi..
7 maçta girmediğimiz kadar pozisyona 45 dakika girdik, 7 maçta yemediğimiz golü de yine o 45 dakikada yedik..

Karabük'ü de tebrik etmek lazım, mükemmel mücadele ettiler..
Hele o Cernat'ın attığı 2.golündeki, topu alışı, İbrahim'in üzerinden aşırtışı, kısa mesafeden o kadar sert ve isabetli vuruşu gerçekten büyük bir alkışı hakketti.
O golde bazı çok bilmiş arkadaşlar İvankov'a sallamışlar ama topu çıkarabilecek kaleci kaç tane var ki dünyada..Atıyorum Cernat 25 metre top sürerek gelse adam daha iyi pozisyon alabilir ama orda film 1 saniye içinde koptu..Kim bekliyordu ki Cernat'ın İbrahim'i o şekilde saf dışı bırakacağını.

İbrahim demişken dün akşam Emenike'ye kesinlike geçit vermeyeceğini, o "Kara Yılan"ın panzehirinin bizim İbrahim olduğunu düşünüyordum, çok kez de dillendirmiştim bunu yeri geldiğinde..İbrahim de beni yanıltmadı ve top göstermedi Emenike'ye, birebir yakalandığı 1-2 pozisyonda da yerinde müdahaleler yaparak pasifize etmeyi başardı bu futbolcuyu.
Ama bizim "Bombacı İbrahim" işte..
En iyi oynadığı maçta bile takımı yakabiliyor Dün akşam Yasin Avcı'ya kaptırdığı topu Emenike'ye kaptırsa herif yeniden ilah edilecek bizim İbo'nun 90 dakika boyunca oyuncuya kurduğu büyük üstünlük göz ardı edilecekti.

İkinci yarı ise ilk yarının aksine çok sıkıcı geçti. Batalla ile Insua ikisi birden oyundan düşünce organize olamadık bir türlü..
İlk yarısı bol gollü geçen maçların ikinci yarılarında beklentinin aksine "Gol Olmadığı "şeklindeki tezim de geçerliliğini korumaya devam etti.
Devre aralarında soyunma odasında hocalar oyuncularına rakibi durdurmaktan başka bir şey anlatmadıklarından oluyor bunlar muhtemelen..
Dün akşam Karabük'te Cernat sakatlanıp çıkmasa maç belki o kadar sıkıcı geçmeyebilirdi ama Cernat çıkınca hiç bir şekilde hücuma çıkmadı takım. Savunmada yan paslarla bizi uyutmayı düşündüler, ileriye çıkışlarda pas tercihlerini sadece uzun toplar üzerine kullandılar. Böyle olunca da hiç bir şekilde boşluk bırakmadılar geride. Ortasahadaki oyuncularımıza 1'e 2 bastılar genelde. Bizim Arjantinliler de bu baskı karşısında direnemeyince maç iyice sıkıcı bir hal aldı.

Oyuncularımıza tek tek bakacak olursak,

İvankov'un gollerde çaresiz kaldı,başka da top gelmedi zaten.
Savunma 4'lümüz Vederson haricinde vasattı. Karabük çok fazla zorlamadı ama Vederson sinir etmeye devam ediyor beni. Fenerbahçe'den geldiği için hala o önyargıyı atamadım mı acaba bilmiyorum ama her hareketi batıyor aban herifin.

Orta sahanın göbeğinde Svensson bence mükemmeldi. Gerçekten beklentileri fazlasıyla karşılıyor. Insua'nın savunma zaaflarını hissettirmedi bile. Karabük'ün çok koşan pres yapan orta 3'lüsüne karşı tek başına savaştı adeta. Yanında oynayan Insua daha rahat top aldığında takıma çok daha yararlı olabileceğini gösterdi. Batalla ile uyumları mükemmeldi. Ertuğrul hoca bu orta alan tercihinde ısrar eder mi bilmiyorum ama ilk yarıdaki zevk veren futbolumuzun başrol oyuncuları hiç kuşku yok ki bu iki Arjantinli oldu.

Sağ kanatta oynayan İsmail ilerisi için iyi sinyaller verdi. Ama kendini geliştirmesi için A takım seviyesinde daha fazla futbol oynaması gerekiyor.
Solda oynayan Ozan İpek oyunda kaldığı süre içinde idare etti.
Sonunda çözdüm, bu adam ayak içi pas çalışmalarında hep kaytarmış çocukken.
Ah ulan Ozan.
Bu seviyede futbol oynayan bir adam kontrol pası nasıl beceremez gerçekten ilginç adamsın.

İleride oynayan Turgay Bahadır da güçlendiği taktirde bu takım için ne kadar önemli bir adam olduğu bir kez daha kanıtladı. Yerli santrafor sıkıntısı çektiğimiz şu günlerde milli takıma ilaç olabilecek yeterliliğe sahip bence. Geçen yıl çok salladım kendisine ama beni utandırmaya devam ediyor Turgay..

Sonuç olarak bu kadar pozisyon bulduğumuz maçtan 1 puanla ayrılmak acı veriyor insana. Ama her maçı kazanacağız diye bir kaide yok. Kaptanımızında da söylediği gibi haftaya deplasmanda oynayacağımız Ankaragücü maçında bunu telafi etmek gerek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder