24 Ekim, 2010

9.Hafta Rakibimiz: Ankaragücü



Ligin ilginç takımlarından bu yıl bizim kardeş.
Bir maçtan önce kesin yener diyoruz, bir bakmışız 3 yemiş..
Fark yer diyoruz bir anda 4 yapıveriyor..

Bir istikrarı yakalasalar arkası gelecek gibi görünüyor ama bu seriye bizden sonra başlasalar çok daha iyi olacak sanki..:)

Oyun sisteminde de belirli bir düzene bağlı kalmıyorlar..Bazen 4-4-2, bazen de 4-3-3'ün türevleri olan sistemlerle oynuyormuş gibi görünmelerine rağmen saha içi dizilişleri 90 dakika içinde bile farklılık gösterebiliyor. Mesela Galatasaray maçına baklava dilimli 4-4-2 ile başlayıp golü bulduktan sonra 4-2-3-1'e döndülerse de ileri uçta ve sağ çizgide oynayan Sestak ve Metin Akan ikilisi yer değiştirdiler bol bol. Ümit Özat'ın 10 sene önceki röportajında sistemlere inanmam demesinin altında anlatmak istediklerimi bu yıl daha iyi anlamaya başladık. Bir de kalbinde sıkıntı yaşamasa iyi olacak ama herif inatla hastalığını inkar ediyor..
Bir gün yığıldığı yerden kalkamayacak haberi yok..
TFF de adamın hastalığını bile bile nasıl lisans veriyorsa artık..

AnkaragücüM'ün tartışmasız en zayıf halkası kaleci Özden..Senecky 'nin sakatlığı ne boyutta bilmiyorum ama son yıllarda oynadığı her takımı küme düşüren Özden'den bu yıl çok çekecekler gibi görünüyor. Zaten istikrarsızlığın en büyük sebebi de bu adamın performansı. Belirli yetenekleri olmasına rağmen konsantrasyonu çok kötü bir adam. Her an oyundan kopup farklı diyarlara gidiveriyor.

Savunmalarını ise baştan aşağı değiştirdiler bu sezon..Geçen yıldan sadece Rajnoch kaldı, onun yanına Zewlakow gibi Klukowski gibi Polonyalılar, Uğur Uçar, Aydın Toscalı, gerektiğinde sağ bek oynayabilen Güven Varol gibi yerli takviyeleri yapıldı.
Ortasahaya gelinde en büyük transferlerin Teo Weeks, Özgür Çek ve Sapara'yı kazanmak olduğunu söyleyebiliriz. Bu adamların hiç biri yeni değil ama yeni transfer edilmiş bir oyuncunun heyecanı ile oynuyorla sahada..
Sahaya takımın başında Sapara'nın çıkıyor olması da takıma ayrı bir hava katıyor sanki..Orada bir Hürriyet'i görmek var bir de Sapara'yı, takıma Avrupalı'lık katıyor resmen..
Sarışın oyuncuların çoğunluğundan mıdır, formalarının güzelliğinden midir nedir Galatasaray karşısında imrenerek izledim AnkaragücüM'ü..

Hücum hattında Vittek'in sakatlığı var, onun yerine Sestak ve Metin Akan değişmeli olarak oynuyorlar. Yedeklerde geri çağrılan Meye ve Samsunspor'da Ertuğrul Sağlam'ın yıllardır takip ettiği Turgut Doğan Şahin gibi isimler mevcut. Turgut'un fiziği iyidir, hem dar hem de geniş alanda etkili olabilir, son vuruşuna kimse laf edemez ama bir de bencillikten kurtulabilse büyük adam olacak ama olmuyor işte. Mesela Galatasaray maçında sonradan girip attığı golü ligde atabilecek kaç santrafor var ki..

Sonuç olarak çok iyi bir takım olabileceğinin sinyallerini veriyor bizim kardeş..
Bizi de oldukça zorlayacaklar bugün..
Skor tahmini olarak içimdeki ses 1-1 biteceğini söylüyor maçın. Son yıllarda hele Ankarada'ki maçların hemen hepsi beraberlikle bitiyor zaten. Bugün de "iddaa"cılar için büyük bir fırsat bu maç.
Kan kardeşliğine gölge düşürmeyecek bir mücadele olması dileğiyle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder