15 Ekim, 2010

8. Hafta Rakibimiz: K. Karabükspor


Bank Asya 1.lig Şampiyonu ile Turkcell SuperLig Şampiyonunu karşı karşıya getirecek olması ile ilginç, bir o kadar seyir zevki yüksek bir maç olacak diye tahmin ediyorum. Galatasaray maçında izledik Karabük'ü kısa sürede çok sağlam takım olmayı başarmışlar. Bu yıl ligde ses getirebileceklerini düşünüyordum ama bu kadarını beklemiyordum doğrusunu söylemek gerekirse.

Kalecileri Tomic'in eski kulübü Hajduk Split'te son 2 sezonda oynadığı maç sayısının sadece 4 olması sezon başında kafalarda soru işaretleri yaratıyordu ama gördük ki Tomic gerçekten iyi bir kaleci. Herifin fiziği mükemmel, özgüveni yerinde, kalede duruşuyla müthiş güven veriyor takımına. Zaten kaleciler için en önemli kıstasların başında gelir bu güven mevzusu. Tomic'in yedeği de geçtiğmiz yılın Şampiyon kadrosunun kalecisi emekar Bülent Ataman. Bu bölgede Karabük sorun yaşamayacak gibi sezon sonunda kadar.

Savunmaya geldiğmizde yine bol alternatifli bir havuz dikkatimizi çekiyor hemen. Sağbekte Mehmet Çoğum, Kerim Zengin gibi takviyeler yapılmasına rağmen geçen yıldan takımda kalan Hakan Söyler tercih ediliyor son haftalarda.
Sola ise kısa bir Beşiktaş macerası yaşamışlığı olan Antonio Seric alındı. Aslında pek beğenmem kendisini, başarılı olamayacağını geçen yıl bu bölgede görevlendirilen Ömer Ateş'i çok fazla aratacağını düşünüyordum ama ilginç bir şekilde iyi oynuyor bu Seric. Hatta kariyerinde ilk defa bu kadar istikrarlı bir görüntü sergiliyor. Tomic, Deumi ve Kerim Zengin ile beraber 7 maçın hepsinde de 90 dakika sahada kalan  4 oyuncudan biri. Seric'in yedeklemesi düşünülen Murat Selvi takımın tek eksiği bugün. Ayrıca yine savunmanın solunda oynamışlığı olan ligin tecrübeli isimlerinden Fatih Ceylan da forma bekliyor kulübede.


Savunma göbeği Deumi-Muhammed Özdin ikilisi ile istikrarı yakalamış gibi görünüyor. Deumi atletik ama hata yapmaya meyilli bir stoper, Muhammed ise onun tam tersi. Çok çabuk değil ama toparlayıcı özelliği ile Deumi'yle birbirlerini tamamlıyorlar. Yine bu bölgede takımın Bursalı kaptanı Bülent Bal, Mehmet Çoğum gibi seçenekler de mevcut Yücel İldiz'in elinde.

Ortasahaya gelecek olursak göbekte genel olarak iki defansif oyuncu Tozo ve Hakan Özmert, onların önlerinde ise Galatasaray karşısında izleyenlere mükemmel bir futbol resitali sunan Cernat tercih ediliyor. Tozo ve Hakan Özmert'in Birol Hikmet ve Hakan Söyler gibi alternafleri olsa da Rumen 10 numara Cernat'ın takım içinde yedeği yok gibi görünüyor şimdilik.
Bugün oynaması muhtemel olan oyunculardan Hakan Özmert'in mesafe tanımayan şutlarına çok dikkat etmeliyiz. Cernat'ı zaten söylemeye gerek yok, onu etkisiz hale getirdiğimiz taktirde Karabük'ü yüzde 60-70 durdurmuş oluyoruz zaten.

Ortasahanın kanatlarında iki sağ ayaklı son maçta Kerim Zengin ile geçen yılın gol kralı Yasin Avcı değişmeli olarak oynadılar geçtiğimiz hafta. Yine buralarda kullanılabilecek Ferdi Elmas, Fatih Ceylan ve Şenol Akın gibi sol ayaklılar mevcut takımda. Ferdi Elmas kendisinden çok şeyler beklenen ama o patlamayı yapamamış oyuncuların başında gelir benim için, Ajax alt yapısı ürünü olan müthiş çabuk bir adam, doğru kullanıldığında Karabük'ün çok işine yarayacağını düşünüyorum.

İleri uçta ise son haftaların en çok konuşulan ismi Emmanuel Emenike olacak bugün. Galatasaray maçında Gökhan Zan'a karşı şov yaptı ama aynı etkinliği Ali Turan karşısında gösteremedi. Bugün de karşısında yine en az onun kadar çabuk bir oyuncu olan İbrahim Öztürk olacak. Bu ikilinin mücadelesinden galip çıkan takımının kaderini etkileyecek büyük ölçüde. Ama İbrahim'den çok ümitliyim ben bugün.
Zor maç ama Manchester maçı öncesi takımın böyle bir morale ihtiyacı var.


Maç saati Bursa'da yağmurun devam edeceği söyleniyor yine. Güzelim zemin zarar görecek, en çok ona içim yanıyor.
Bugün takımızda Hüseyin 4 sarı karttan dolayı cezalı. Onun yerine Svensson başarıyla forma giyecektir. Onun yanında ise Ergiç-Bekir ikilisinden zeminin ağırlığından dolayı Bekir tercih edilirse çok fazla şaşırmam açıkçası.

Volkan Şen de kadroya alınmayacak büyük ihtimal. Onun yerine oynayabilecek Turgay, Steinert, İsmail Haktan gibi var kadroda, benim tercihim İsmail'den yana olurdu ama hoca büyük ihtimal Turgay'ı burda tercih edip Sercan'la değişmeli olarak oynatacak.
Savunmanın ortasında İbrahim'in yanında Kaptan değerlendirilecektir, oyuncunun Azerbaycan karşısında kesik yemesi bir bakıma iyi oldu bizim için. En azından dinlenmiş olacaktır.

Muhtemel 11'ler:

2 yorum:

  1. Senin de dediğin gibi çok güze bir maç olacak bu gece. Bursaspor'u saha avantajı ve yüksek özgüvenini de göz önünde bulundurarak bir adım önde görüyorum. Karabükspor gol atarsa 2,5 gol üstüne taşınacak bir maç olacaktır. (bahisçilere kıyağımız olsun)

    Küçük bir yanılgıyı düzeltmek istiyorum. Sezon öncesinde bir başka blogda daha Hakan Söyler'in sağ bek olduğunu okumuştum. Ancak takımın sağbeki sezon başından bu yana Kerim Zengin'dir. Geçen sezon bu bölgede oynayıp sürpriz gollere imza atan Engin Aktürk'ü de yabana atmayalım. O da forma şansı bulabilir. Hakan Söyler, daha çok Tozo'nun yanında çift yönlü orta saha gibi bir rol üstlenir. Orta sahada sağ çizgiye yakın olarak da Şenol Akın ve Yasin Avcı görev alır genelde. Şenol Akın, gerekirse sol çizgiye yakın ya da forvet arkası da oynar. Cernat sezona Emenike'nin arkasında bşalamıştı ama Fatih Ceylan'ın formsuzluğu, Ferdi'nin de istikrarsızlığı nedeniyle sol tarafa daha yakın gördük kendisini son haftalarda. Onun görevini de Hakan Özmert yerine getirmeye çalışıyor. Ki bu düzen daha bir verimli gibi (Cernat'ın golleri ve Hakan Özmert'in son 3 maçta da gol atmış olması nedeniyle)

    Savunmada Deumi'nin yanında Mehmet Çoğum oynuyordu sezonun ilk maçlarında. Çok da kötüydü Çoğum. Ancak sakatlanınca Yücel Hoca mecburen Muhammet'i oynatmak zorunda kaldı ve Muhammet de başarılı oldu bu bölgede. Bugün iyleşmiş durumda ve oynarsa Bursa için büyük avantaj.

    Umarım ki bol gollü güzel bir maç izleriz.
    Bursa-Karabük dostluğu 16-17 sene öncesine, Karabükspor-Sarıyer maçının Karabükspor'un cezası nedeniyle Bursa'da oynanmasına dayanır. O maçta Bursalı taraftarlar Karabükspor'u yalnız bırakmamış, hatta o maçta 3 hafta sonra Karabükspor'un Zeytinburnu'na kendi sahasında son dakikada yediği golle dramatik bir şekilde yenildiği maç için de Bursaspor amigosu Karabük'e gelip tribünleri coşturmuştu. O günleri de kısaca anmış olalım :)

    YanıtlaSil
  2. Düzeltme için çok teşekkür ederim..Aslında GS maçını 90 dakika izlemiştim ama Hakan'a pek dikkat etmedim, Cernat 10 numara oynuyor diye kendimi şartlandrınca da dizilişte yanlışlıklar olmuş..Her ne kadar 2.yarı uyuduysak da çok iyi bir ilk yarı izledik gerçekten..
    Umarım Cernat'ın yokluğu çok etkilemez Karabük'ü..

    YanıtlaSil