02 Nisan, 2012

Antalyaspor:1 Bursaspor:3



Rakibin konumundan dolayı zor geçmesini beklediğim bir karşılaşmaydı. Mehmet Özdilek'in oyuncu tercihlerinde hep savunmacı olanını tercih ettiğini görünce bu fikrim daha da güçlendi maç öncesinde. Malumunuz bu yıl nasıl puanlar kaybettiğimiz ortada, hem takımın en önemli güçlerinden Ozan İpek de olmayınca Bursaspor'un burada işinin pek de kolay olmayacağı herkes tarafından ön görülüyordu.

Ozan'ın olmaması sadece sol kanadın çalışmaması anlamına gelmiyor, Ozan bu takımın isyankar ruhu.
Herkes kabullenmişken Ozan isyan ediyor.
O yüzden de Ozan İpek önemli Bursaspor için çok önemli. 

Zorlu geçmesi beklenen karşılaşmada hem N'diaye'nin ekstra oyunu hem de Sestak-Basser ikilisinin sağ kanadı bu sezon hiç olmadığı kadar aktif kullanmaları kolaya çevirmemize büyük katkı sağladı. Basser'in bu oyununda Ali Tandoğan'ın maç öncesi yaptığı yersiz ve haddini aşan açıklamasının da payının bir hayli büyük olduğunu düşünüyorum. Yaşı kaç olursa olsun bizim Türk futbolcusunun kafası pek çalışmıyor maalesef. Ali de bu tarz açıklamaları bizde oynarken de gittikten sonra da fazlasıyla yaptı.

Maçın ikinci yarıda 5'e gitmesi işten bile değilken yediğimiz saçma gol sonrasında futbolcuların psikolojik olarak geri çekilmesi bu yıl bize rahat maç izlemenin haram olduğunu bir kez daha anlamamıza yardımcı oldu. 

Sonuç olarak 5-8 Play-off'unu garantilerken Antalya da küme düşme yolunda büyük bir adım attı. Manisa gibi Antalya'nın da adım adım Bank Asya'ya yaklaşması büyük mutluluk veriyor bana. 3 kuruş için en önemli futbolcusunu İstanbul'a gönderen her takımın bu acıyı yaşaması en büyük temennim.
Anadolu takımlarının da artık bir duruşu olmalı.
Maç satmak kadar teşvik almak kadar yüz kızartıcıdır bana göre bu eziklik hali.
Anadolu kulüplerinin İstanbul'un pilot takımları zihniyetinden uzaklaşması gerekiyor. 
Yoksa kurtulmaz bu ülkenin futbolu. 

Herkes son maça gereksiz gözüyle bakıyor ama şöyle bir durum var.
Sezon sonunda yayın geliri olarak sıralama ödülü veriliyor ilk 5 takıma. Şurdaki linkten geçen yıl takımların aldıkları paraları görebilirsiniz.
Ligi 5.sırada bitiren Bjk 3 milyon TL almış.
3 milyon TL de çok büyük para, yurt içi transferini bu para ile halledebiliriz en basitinden.

Tabi bu yıl o para nasıl dağıtılacak onu da tam bilemiyoruz. 5-8 Play-off'nundan galip çıkacak takıma mı verilecek o para yoksa 34 hafta sonunda 5.lik koltuğunda oturana mı?
Bu ayrıntının biraz araştırılması, G.Antep maçına o motivasyonla çıkılması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder