09 Nisan, 2012

Karma Karışık..



Bu konu kimseler tarafından pek fazla dillendirilmedi ama dikkat edenler vardır bu yıl Bursaspor'un en istikrarsız bölgesi savunmasının göbeği. Burada hangi maçta kimin oynayacağını kestirmek gerçekten çok zordu.

Yabancı kontenjanı ve rakibe göre Ömer Erdoğan-Stepanov-İbrahim ve Serdar Aziz arasında sürekli bir değişim yaşandı ve 34 hafta boyunca bu oyuncuların bireysel hatalarıyla sürekli kalesinde goller gören Bursaspor izledik. Hatta buna Avrupa Ligi maçlarını da ekleyebiliriz, orda da Gomel maçlarında Stepanov-Serdar ikilisi ile başlarken ilk Anderlecht maçında Serdar-Ömer ikincisinde ise İbrahim-Stepanov oynadılar. Ardından sezona Serdar-İbrahim ile başladık iki maç bu ikili oynadıktan sonra gereksiz bir hamle ile Sivas'ta Ömer Erdoğan oynadı ve bu oyuncunun bireysel hataları ile goller buldu. Sonra Bjk maçında tekrar İbrahim-Serdar'a döndük, Gençlerbirliği-Galatasaray maçlarını  Serdar-Stepanov  ile oynadık, sonra yine değişim. Böyle yazınca kafalar karışacak fotoğrafın daha net görülebilmesi için maç maç yazmak gerekirse:

Gomel: Stepanov-Serdar (2)
Anderlecht: Serdar-Ömer...İbrahim-Stepanov
Kayseri: Serdar-İbrahim...İbrahim-Stepanov
Miy: Serdar-İbrahim...İbrahim-Stepanov
Urfa: Serdar-Ömer
Sivas: İbrahim-Ömer...Serdar-İbrahim
Bjk: Serdar-İbrahim...İbrahim-Stepanov
Gb:  Serdar-Stepanov...İbrahim-Stepanov
Gs: Serdar-Stepanov...İbrahim-Stepanov
Ts: Serdar-İbrahim...İbrahim-Stepanov
Ordu: Serdar-İbrahim (2)
Manisa: Serdar-İbrahim...Serdar-Ömer
İbb: Serdar-Stepanov...Serdar-Ömer
Samsun: Serdar-Ömer (2)
Karabük: Serdar-Ömer...Ömer-İbrahim
Eses: Ömer-İbrahim (2)
AG: Ömer-İbrahim...Stepanov-Serdar
Bugsaş: Ömer-İbrahim
Fb: Ömer-İbrahim...Serdar-İbrahim
Antalya: Serdar-Ömer...Serdar-İbrahim
Antep: Ömer-İbrahim..Serdar-Ömer

Görüldüğü gibi tablo karma karışık. Bu adamların bireysel hatalarından o kadar çok yedik ki saymakla bitmez. Oyuncular hakkındaki kişisel görüşlerim gayet net ama yazmak için biraz erken. Önümüzde çok önemli maçlar var. Gelecek sezon için buraya takviye düşünülüyor, bunu Bucalı Efe ve Sakaryalı Berat haberlerinden de anlayabiliyoruz zaten. Tabi bu oyuncuların alt ligden gelip Bursaspor'a ne kadar fayda sağlayacakları da tartışılır ya neyse. Ama benim düşünceme göre bu bölgede oynayan oyuncuların bireysel meziyetlerinden ziyade birbirbilerini ne kadar tamamlayabildikleri asıl önemli olan. Bu yıl birbirini tamamlayabilecek ikiliyi bulamadık bir türlü, önümüzdeki yıl Ertuğrul Sağlam'ın bu konuya da kafa yorması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder