09 Nisan, 2012

Bursaspor:0 Gaziantepspor:2


Maç yazısı için bayağı geç kaldık. Malumunuz Bursasporumuz kaybedince geceler fazla uzun oluyor, ertesi gün de düğün de dernekti derken anca zaman bulduk yazı yazmak için. Öncelikle belirtmek gerekir ki futbolcularımızın kafasının o gün orada olmadığını anlamak çok zor değildi.

Onlara da hak vermek gerekir, büyük konsantrasyon sonucu hedeflediğin yere 1 hafta önceden ulaşmışsın, başka bir hedefler var önünde yürüyecek. Avrupa ligi Play Off'u ve Türkiye Kupası. Akılların bir sonraki aşamaya kayması çok normal. Ama işin başka bir boyutu vardı, lig sonundaki sıralamaya bağlı dağıtılacak olan ödüllerden mahrum kaldık böylelikle. Ya da biz öyle sanıyoruz, çünkü 5.'ye verilecek sıralama ödülleri ile alakalı resmi bir belgeye ulaşamadım maalesef. Yerel basında 1-2 haber çıktı ama onların da güvenilirliği tartışılır. Yaptıkları çoğu haber hatalı veya eksik olduğundan insanın hiç bir şekilde inanası gelmiyor Bursa yerel basınına.

Maça değinecek olursak bana göre maçın olayı Barış Örücü'nün bu sezon ilk defa 11'de yer bulmuş olmasıydı. Çocuğun ilk maçıydı, heyecanlıydı, kendini göstermek istedi ama çoğu kesimler tarafından sınıfı geçemediği için eleştirildi. Unutulmamalı ki bu çocuk 92 doğumlu. Hem Ertuğrul Sağlam'ı genç oyunculara gerekli şans vermediği için eleştirmek, sonra da bu çocuklara gerekli sabrı gösterememek çok garip ve de samimiyetsiz geliyor bana. Bizim taraftarımız da gün geçtikçe İstanbul takımlarının skora bağımlı seyircilerine benzemeye başlıyor, beni en çok tedirgin eden konu bu aslında.

Futbolda golü doğru zamanda bulmanın ne kadar önemli olduğunu bu maçta bir kez daha gördük. Sapara ve Batalla'nın kaçırdığı penaltılar oyununun gidişatını bıçakla keser gibi değiştirdi resmen. Geceyle gündüz gibiydi   penaltılar sonrası takımların oyundaki etkileri. Bursaspor maçı kazanabilirdi de ama olmadı. Sağlık olsun. Önümüzde çok önemli bir Sivasspor maçı var.
Rakibimize bu yıl iki kez kaybettik. Ama 86 yılından beri hasret kaldığımız Türkiye kupasına bu yıl ulaşmak istiyoruz. Antep karşısındaki oyun bizi biraz tedirgin etse de bu tarz mağlubiyetler motivasyonun arttırır takımların. Sivasspor karşısında çok farklı bir Bursaspor olacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder