18 Temmuz, 2010

Ders Çıkarmak






Sırp oyuncuların gereksiz ve nedenini anlayamadığımız sertliklerini saymazsak iyi bir maç oldu diyebliriz.En azından bazı önemli noktaları görmemizi sağladı.Geçen sezon başı kampının yıldızı olan Ramazan Sal büyük ihtimal TFF. 1.Lig takımlarına kiralık verilecek yurda dönünce.
Bu performansıyla takımda kalması zor görünüyor, maç başına yaptığı hatalı pas sayısı hemen hemen 10'u buluyor.
Tabi bunda kazandığı topları 2-3 metre yakınındaki arkadaşına değil de 10-20 metre uzağa atmaya çalışması, bol bol ara pası denemesinin de etkisi büyük.Ama hocanın gözüne girmeye çalıştıkça batıyor farkında değil.Hüseyin-Bekir-Kirita gibi oyuncuların arkasında bu sezon forma şansı bulması imkansız gibi bir şey.
                              İlk yarı  



Football Fans Know Better



                            İkinci Yarı


Football Fans Know Better


İlk yarıda takımımız alışık olduğumuz bir diziliş ve birbirleriyle uyumlu isimlerin oluşturduğu 11 ile sahadaydı.
Savunmanın ortasındaki Ömer-Serdar ikilisi birbirleriyle çok fazla oynama fırsatı bulamamalarına rağmen özellik olarak birbirlerini tamamlayabiliyorlar.En basitinden Ömer ağır bir oyuncu olmasına rağmen genç Serdar Aziz oldukça çabuk. Kısa mesafede hızlanması falan da yeterli düzeyde.
Oynamamanın getirdiği dezavantajla adam markajı ve pozisyon almada sıkıntılar yaşamasına rağmen Ömer de tecrübesiyle Serdar'ın bu zaaflarını ört bas etmeyi başarabildi ilk 45 dakikada.

İkinci yarıda ise o bölgede değerlendirilen İbrahim-Serdar hemen hemen birbirinin kopyası oyuncular ve kesinlikle birbirlerini tamamlayamıyorlar.İbrahim Serdar'a göre daha tecrübeli ve biraz daha uzun o kadar.

Ortasahanın ortasındaki Ramazan-Ergiç de yine aynı şekilde birbirlerini tamamlayabiliyorlar.Kısacası Ramazan askerlik yapıyor Ergiç ise komutanlık.
Ama ikinci yarıda "komutan" Ergiç çıkıp "asker" Kirita girince ortasahamız "asker-asker"e emanet edilince büyük bir kısırlık yaşandı ve ilk yarıda tıkır tıkır çalışan takım bir anda teklemeye başladı, Batalla da kenara alındıktan sonra takım çöktü resmen.

Hücum hattının ortasında ilk yarıda değerlendirilen Batalla-Turgay da birbirleriyle oldukça uyumlular.
Battala çok çabuk değil, kısa, güçsüz, dribling özelliği pek yok fakat tekniği, zekası ve son vuruşu en üst seviyelerde.
Turgay ise uzun boylu, güçlü, çabuk, yerine göre dribling de yapabiliyor fakat son vuruşu, tekniği ve futbol zekası Batalla'nın yanında bile geçemiyor.

İkinci yarıda o bölgede şans bulan Sercan-Muhammed ikilisi de yine çok fazla ortak özelliği olan ve kesinlikle  birbirlerini tamamlayamayan oyuncular.

Yani sonuç olarak bu maçın ikinci yarısında savunmamızın, ortasahamızın ve hücum hattımızın ortasında hangi ikililerin oynayamayacağını çok iyi gördük hepimiz.
Skor olarak pek tatmin edici olmasa da Kızılyıldız maçı çok ama çok yararlı oldu bizim için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder