04 Haziran, 2010

Hayırlı Olsun (II)




Herkes transfer bombası beklerken yurt içinden transfer haberleri gelmeye devam ediyor.Güngören Belediyespor'un genç kalecisi Harun Tekin ile sözleşme yapılmış..

17 Haziran 1989, İzmir/Menemen doğumlu olan Harun futbola da yine Menemen Belediyespor'da başlamış.2007 yılında Güngören Belediyespor ile anlaşarak profesyonel kariyerine ilk adımını atmış böylece.

İlk sezonunda takımının ikinci kalecisi olmasına rağmen 11 maçta görev alıp, 2.lig play-off' larında kurtardığı penaltılar ile Güngören'in 1.lige çıkmasına katkıda bulunmuş.

1.Lig'de ise sezona ilk tercih olarak başlamasına rağmen istikrarsız bir grafik çizerek küme düşen Güngören'de 21 maçta kaleyi korumuş.

Geçtiğimiz sezon ise yine takımının 2.kalecisi olmasına rağmen 17 maçta görev yapmış.Bizim Güngören'le oynadığımız Türkiye Kupası eleme maçında uzun boyu, yan toplardaki performansı ve başarılı kurtarışlarıyla dikkat çeken Harun Tekin maç boyu Bursaspor TV spikerinin övgülerini almıştı.

Benim şahsi görüşüme gelince, elimizde Yavuz Özkan ve Ceyhun Demircan gibi iki tecrübesiz yedek kalecinin yanına bir de Harun'u almak pek de mantıklı bir olay gibi görünmüyor.
Ama ülkemizde şöyle bir anlayış var, "Al genç kaleciyi yedek otursun".
Bu anlayış yerli kaleci sıkıntısı yaşamamızın temel nedeni zaten..Güngören'den 89'lu Harun'dan ziyade 78'li Orhan'ı almak bile yedek kaleci tercihi için daha akılcı olabilirdi..
Genç kalecinin oynaması gerekiyor çünkü, oynamadıkça paslanıyor bu adamlar..
Özgüvenlerini yitiriyorlar.
İlk çıktıkları maçta sudan çıkmış balık misali afallıyorlar, kariyerlerindeki geri adımları atmak zorunda kalıyorlar.
Ne diyelim hayırlısı olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder