16 Haziran, 2010

Biz Çok Biliyoruz..



Şampiyonlar Ligi yarı finali oynanıyor, hiç bir baltaya sap olamayan teknik direktörümüzün teki Barcelona ile bir yılda 6 kupa kazanarak rekor üstüne rekor kıran Guardiola'yı eleştiriyor.
Neymiş efendim, İbrahimoviç oyundan çıkar mıymış, bütün maç hayalet gibi gezse de 90 dakika sahada kalması gerekiyormuş, ortasahadan bir eleman çıkarıp Guardiola'nın doldur boşalta dönmesi gerekiyormuş.
İbrahimoviç'in boyu uzunmuş çünkü, İniesta'nın şişireceği topları onun indirmesi gerekiyormuşmuşmuşmuş.

Ligimizin yayıncı kuruluşunun müdavimlerinden, aynı zamanda da ligden takım düşürme rekortmeni hocanın teki de uzatılan mikrofona bombayı patlatıyor: "Schuster gelse Pro-Lisans sınavından geçemez"mişmişmiş..Onlar Türk antrenörler olarak hepsinden iyilermiş, Real Madrid'i herkes şampiyon yaparmış.
Aynı adamın bir buçuk sene önce Bursaspor'dan yollanırken "vallahi de billahi de ben gidersem bu takım küme düşer"gibi yemin-beddua karışımı bir söz söylediğini, aynı takımın o sezon son haftaya kadar UEFA kupasını gitmek için fırsat kovaladığını, ertesi sene ise Şampiyon olduğunu belirtmeden geçmek olmaz.

Sonra Dünya kupasına bakıyoruz, devletimin televizyonunun üstün zekalı futbol yorumcusu Gana'lı futbolcuların düşünemediğini anlatıyor maç boyu, inceden inceden ırkçılık yapıp adamları gerizekalılıkla suçluyor.
Yine aynı şekilde bir gün Antiç'i eleştiriyor, ertesi gün Morten Olsen'i..Neymiş efendim Zigiç-Bendtner oyundan çıkar mıymış, iki hocanın da doldur-boşalta dönüp bu oyunculara ortasahadan top şişirmeleri gerekiyormuş, ama iki hoca da bunları düşünemiyormuş.

Slovakya-Yeni Zellanda maçına bakıyoruz, İstanbul takımlarının dünya yıldızları Holosko,Stoch yedek, Ankaragücümün santroforu Vittek ilk 11'de..
Portekiz-Fildişi maçına bakıyoruz başka bir dünya yıldızımız Keita yine yedek..
Akşam oluyor, Brezilya-Kuzey Kore maçına bakıyoruz, yere göğe sığdırılamayan, Arsenal'in Real Madrid'in peşinden koştuğu Andre Santos kadroda yok.
Ülkede tavuk götüne sokulan, futboldan anlamayan, gönderilmek için fırsat kollanan ruhsuz Elano Brezilya milli takımnda ilk 11'de oynuyor. Adam maçı 1 gol 1 asistle bitiriyor..

Var bu işte bir iş ama ben çıkamadım içinden.
Ya biz çok biliyoruz bu oyunu ya da hiç bilmiyoruz.

1 yorum:

  1. süper yorumlamışsın.Ülkede futboldan anlayan müthiş insanlarımız var.

    Elano'yu da yakında Rijkaard ile beraber teneke bağlayıp alay edecek ve arkasından biz demiştik diyecek bi ton insan var bu medyada.

    Ben de elano'ya dair bir yazı yazdım paylaşmak isterim.

    http://captainlogbook.blogspot.com/2010/06/elano-ve-islklamaya-hazr-kucuk-hakanlar.html

    YanıtlaSil