26 Haziran, 2010

Bursaspor 2010/2011

# 1
Football Fans Know Better

# 2
Football Fans Know Better

# 3
Football Fans Know Better

#1 Turkcell Süperlig'ini şampiyon olarak tamamladı geçtiğimiz sezon, #2 de Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe (kupa) deplasmanlarında kullanıldı.

#1'i as kadro olarak düşündüğümüzde bunların dışında Pablo Batalla 17 maçta oyuna direkt başlayıp 9 kez de sonradan dahil olmuş.
Tomas Zapotocny'nin 11'de başladığı maç sayısı 19 (16'sı sezonun ilk yarısında).
Bekir Ozan ise 14 kez kulübede başlayıp sonradan görev almış, 6 maça 11'de şans bulmuş.
91 doğumlu İsmail Haktan Odabaşı ise ilk olarak liderliği ele geçirdiğimiz Kasımpaşa maçınının son 15 dakikasında kendini gösterme fırsatı buldu ve sezon sonuna kadar 7 maçın son dakikalarında takıma dinanizm katması için Ertuğrul Sağlam tarafından sahaya gönderildi.
Yani Ertuğrul Sağlam'ın Bursaspor'u şampiyon tamamladığı sezonda, bu yükün altına giren oyuncu sayısı sadece 15. Kadronun ne derece alternatifsiz olduğu da açıkça görülebiliyor.

Bu yıl ise çok farklı olacak, paramız da var, hedefler de büyük. Transferin bu kadar gecikmesinin en temel nedeni de takım içindeki taşları yerinden oynatmamak için sarfedilen çaba.
Üç kulvarda birden mücadele edeceğiz, o yüzden de bunu kaldırabilecek alternatifli bir kadro kurmamız şart.
Aksi taktirde rezil oluruz vallaha Şampiyonlar liginde.

Acımıyor adamlar, bunun da canlı şahidi Ertuğrul hocamız.
Serdar Kurtuluş, Mehmet Sedef, Serdar Özkan gibi üç 20'likle, hücum nedir bilmeyen Koray Avcı-Eduard Cisse, savunmanın "S"sini yapamayan Bobo-Delgado gibi adamlara güvenerek Anfield Road'a çıkarsan 8 de yersin 9 da.

Yeni sezon planlaması yapılırken bu geçmişteki ibretlik hezimetten kesinlikle dersler çıkarıyordur Ertuğrul Sağlam, hatalarından ders çıkarabilmesi en büyük artısı zaten hocanın.
O yüzden de önümüzdeki sezon planlamasını çoktan yapmıştır bile.

Gelenlere ilave olarak dört transfer daha yapılacağını açıkladı kendisi, bu isimler de muhtemelen  #3 'teki soru işaretlerinin yerine düşünülüyordur.
Serdar Aziz ve de Ramazan Sal'ın sezon başı kampında verdiği ışıklara göre savunmanın göbeği belki 1 yabancı stoper alınarak geçiştirilebilir, bu durumda da ortasahanın sağına Volkan Şen'in alternatifi olarak bir isim kadroya katılabilir.
Ya da Basel'de olduğu gibi İvan Ergiç gerek duyulduğunda burada kullanılabilir.
Ama Ali Tandoğan'a mutlaka bir alternatif gerekiyor.Ne kadar formda olursa olsun adamın da yaşı 33-34 oldu, üç kulvarda birden bu oyuncudan aynı randımanı almak pek de mümkün olmayacaktır.

#3'teki soru işaretlerine yapılabilecek takviyeler için benim şahsi görüşlerim:
İlki Ali Tandoğan'a alternatif bir isim küme düşen Siena'nın zıpkın delikanlısı eski Romalı Aleandro Rosi.
23 yaşındaki bir İtalyan'ı ülkemize getirmek zor olacaktır ama Şampiyonlar Ligi kozu kullanılabilir.

Savunmanın ortasına ise Mourinho'nun İnter'den afaroz ettiği Nelson Rivas, o da satış listesinde zaten.
Arzu edildiği taktirde bonservis bedeli ödemeden çok rahat takıma katılabilir, çok da yararlı olur, taş gibi bir stoperdir.

Santrafor'a aday belirlemeye gerek yok, görüşülen isimler medyaya yansımış durumda zaten.
Favori Mauro Boselli.
Plase Kris Boyd.

1 yorum:

  1. Boselli transferi ortaya çıktığından beri kris boyd'a dönüp bakmıyor kimse.Gelmezse büyük hayal kırıklığı olacak.Yönetim de "sessiz ve derinden" deyip duruyor ama merak içindeyim ya artık gelsin kim gelecekse!

    YanıtlaSil