18 Haziran, 2010

Hayırlı Olsun // Federico Insua


Bugün yarın derken Federico Insua gelmiş sonunda kutsal topraklara ve de imzasını atmış.


Takıma ne kadar gerekli olduğu 40 gün 40 gece tartışılır aslında bu adamın, ilk başlarda benimde pek içime sinmiyordu ama o kutsal formanın altında bir başka göründü adam gözüme.Üstüne bir de Bursaspor TV'deki videolarını izleyince dedim "budur".

Insua Arjantin'in 1.sınıf ile 2.sınıf 10 numaralarının arasına sıkışmış bir adamdır.
İlk çıkış yaptığı zamanlarda herkes ondan çok şeyler beklemesine rağmen bir türlü devamlılığı sağlayamadığı için gittiği hiç bir kulüpte dikiş tutturamamıştır.
Sanırım Bursaspor da Insua'nın tekrardan kendini ispatlaması için son şansı.Burda da hayal kırıklığı yaratırsa gitsin Arap liglerine de para kazansın bari.

Insua'nın 10 numara haricinde ortasahanın diğer ofansif bölgelerinde de oynayabilmesi Ertuğrul Sağlam için büyük bir tercih nedeni olmuştur bana göre.Mesela elimizdeki Pablo Batalla kesinlikle kanatlarda oynayamaz bizim ligde. Temposu ve de dayanıklılığı çok düşük bir adamdır, driblingi falan da çok iyi değildir.
Ama çok zekidir, topu istediği zaman istediği yere atabilir, plaseleri mükemmeldir ama sert şut atamaz.

Insua'yı Batalla'dan ayıran en büyük özelliği de zaten dribling yapabilmesi, hızı ve hızlanması, mesefa tanımaksızın vurduğu sert şutlardır.
Gerçi son zamanlarda adamın dayanıklılığı kaybettiği söylense de iyi bir sezon başı kampından sonra eski fiziksel formuna kavuşması çok zor olmayacaktır.(en azından biz öyle umut ediyoruz)

Uefa'nın resmi sitesinde yer alan Insua haberi:
http://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/newsid=1499122.html?cid=PULSE_TW

Bursaspor TV'deki gol-asist videosu:
http://www.bursasportv.com/index/video/vid/4284/Iste_Insua

Bursaspor TV imza anı:
http://www.bursasportv.com/index/video/vid/4293/Insua_Timsah_Oldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder