06 Haziran, 2010

Ertuğrul Sağlam +/-

Seriç- Diatta- Gordon- Higuain
Öyle insanlar tanıyorum ki Ertuğrul Sağlam-Bursaspor-Şampiyonluk kelimeleri ortaya atılır atılmaz bel altı vurmaya başlıyorlar.
Şampiyonluğu değil de hep Seriç’i hep Diatta’yı konuşmak istiyorlar.
Nedense hep bardağın boş tarafını görmek istiyorlar.
Ertuğrul Sağlam Beşiktaş’ta yanlışlar yapmıştır, bunu kendisi de kabul eder. Bu yıl da bazı yanlışları olmuştur, kendisi bunu da kabul eder.
Ertuğrul Sağlam aşırı duygusal bir adamdır, karşısındakine sonuna kadar inanır, en önemli eksileri de bunlardır, en önemli artıları da.
Ertuğrul Sağlam Beşiktaş’a Diatta’yı getirmiştir, çünkü dönemin milli takım tandemindeki Gökhan Zan-İbrahim Toraman isimlerine çok fazla inanmıştır, bu oyuncuları kafasındaki 11’e hiç düşünmeden yazmış, onların yanına alternatif bir oyuncu olarak da yedek kalsa bile sorun çıkarmayacak olan tecrübeli, kariyeri olan, bonservisi elinde bir Diatta’yı getirmiştir. Hoca, Diatta’yı kendisini şampiyon yapması için değil, senede 3 maç 5 maç oynasın, milli takım tandemindeki İbrahim Toraman-Gökhan Zan’a alternatif olsun diye almıştır.
Keza Seriç’i de aynı şekilde..Yıllardır bir sezonda 30 maçın altında oynamışlığı olmayan istikrar abidesi, takımın kaptanı, ağabeyi İbrahim Üzülmez’ e alternatif olması için için almıştır. Seriç de tecrübelidir, İtalya ligini görüp geçirmişliği vardır, yedekliği sorun etmez, bonservisi elindedir.
Higuain ise çabuktur, dribling yapabilir, son vuruşları vardır, akıllıdır, ceza sahası nerde duracağını falan iyi bilir ama gelgelim ki genç bir adamdır, Avrupa tecrübesi yoktur ve yedek kalmayı kesinlikle sorun etmeyecek karakterde bir oyuncudur. Aynı zamanda da Ertuğrul Sağlam’ı elinde Fransız kulüplerini peşinden koşturan Türkiye’nin Cristiano Ronaldo’su denilen Burak Yılmaz adında bir oyuncu vardır,  ona da inanır Ertuğrul Sağlam, Higuain’i de Burak Yılmaz’ı yedeklemek için getirmiştir.
Gordon olayı ise çok farklıdır, bu transferi Ertuğrul Sağlam değil de inanmak zorunda bırakıldığı Sinan Engin efendi gerçekleştirmiştir, Luka Modric’i izlemeye gidip beğenmeyen, Gordon hakkında alınması yönünde rapor veren yine Sinan Engin’dir. Şimdi televizyonlarda çok bilmişlik taslayıp Ertuğrul Sağlam’ı eleştirir o ayrı konu.
Yani Ertuğrul Sağlam transferlerinde eleştirildiği oyuncuları dönemin milli takım 11’ndeki isimleri olan İbrahim Toraman-Gökhan Zan-İbrahim Üzülmez’ e alternatif olmaları için almıştır. Zaten bu adamların maliyetleri de ortadadır.
Evet Ertuğrul Sağlam hatalıdır.
Takımın kavgacı kaptanlarına, milli takımın stoperine, yerli Ronaldo’ya, yerli Messi’ ye, yönetimin uşağına, şampiyonluğa giderken rakibine yumruk atma terbiyesizliğini gösteren Brezilya mili takımı santraforuna inanarak büyük hata etmiştir.
O yüzden Ertuğrul Sağlam’ın duygusallığı ve karşısındakine sonuna kadar inanması en büyük eksileridir.
Bu yıl Ertuğrul Sağlam geçmişinden farklı olarak kendisi kadar maneviyata önem veren, kendisi kadar ona da inanan bir futbolcu topluluğunun yanında 2,5 milyon da insan bulunca çoğu kimselerin hayal bile edemeyeceği bir başarı öyküsü çıkmıştır ortaya.
 Bu yüzden de Ertuğrul Sağlam’ın duygusallığı ve karşısındakine sonuna kadar inanması en büyük artılarıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder