24 Ocak, 2011

Konyaspor:0 Bursasporumuz:0


Trabzonspor'un puan kaybettiği İstanbul takımlarının kazandığı bir haftada Konya beraberliği hiç iyi olmadı. Öncelikle maça çok tutuk başladık, havasından mı suyundan mı futbolcularımızın üzerine ölü toprağı atılmıştı sanki. Her şeye rağmen ilk kez gole yaklaştığımızda dakikalar henüz 4'ü gösteriyordu. Sercan'ın sağ kanattan getirdiği topa arka direkte kafayı kendisine yakışmayacak bir şekilde dışarı vurdu ve belki de maçı o dakikada bitirebilecekken o fırsatı elinin tersiyle itti.

Bu pozisyonun ardından yaklaşık 20 dakika futbol adına hiç bir şey izleyemedik. Bu zaman dilimi içerisinde tam 7 kez hakeme faul düdüğünü çaldıran Konyasporlu oyuncuların da payı büyük. Hele o ismini ilk kez duyduğum Galatasaray'ın veledi Emre Yüksektepe maç boyunca 5 ya da 6 kez çift daldı oyuncularımıza. Bunların çoğuna faul düdüğü çalınmadığı gibi herif cezalandırılmadı da.

İlk yarının son çeyreğine girilirken Vederson'un Sercan'ı savunmanın arkasına kaçırdığı pozisyon ise maçın bir başka kırılma anlarından biri oldu. Sercan arka direkte uygun durumdaki Ozan İpek'i görmedi, oyuncu isyan etti.

Yaklaşık 5 dakika kadar sonra da altıpas civarında bu kez Ozan İpek topu daha uygun durumdaki arkadaşlarına çıkarmayıp kendi vurmayı tercih etti.

İlk yarının son 5 dakikasında ise duran toplardan ardı ardına Ömer, Ozan ve Serdar ile gole çok yaklaştık ama sonuca ulaşamadık bir türlü. Birinde kaleci Pawelek başarılıydı, diğeri dışarı çıktı, sonuncuda da Ozan İpek'in topuna Serdar müdahale etti ve böylece pozisyonlar harcanmış oldu.

İkinci yarı ise baştan sona uyku modunda geçti. Konya'nın sertliğine orta alandaki komutanlarımız Ergiç-Batalla ikilisi boyun eğince organize olamadık bir türlü. Ergiç canını seven adam, rakip biraz sert oynayınca temposu anında düşüveriyor.

Ertuğrul Sağlam bu iki oyuncuda hayal kırıklığı yaşayınca sistemi değiştirip klasik 4-4-2'ye döndü, Batalla'nın yerine Miller'i oyuna dahil ederek kanatlardan gelebilecek ortalarla sonuca ulaşmanın daha kolay olabileceğini düşündü. Bu isteğin önüne taş koyan ise kanat oyuncularımızın her aldıkları topta sıfıra inmeyi düşünmeleri oldu. Sol kanatta Ozan, sağ kanatta Sercan, Turgay, Volkan fırsatını yakaladıklarında ortaları kesebilseler Konyaspor savunmasının organizasyon eksikliğinden faydalanabilirdik. Ama olmadı işte, herkes önce dribling yapmayı düşününce yıldız oldu heriflerin savunma oyuncuları. Miller de ilk kez topa 90+4'te dokundu.

Netice olarak çok kolay kazanabileceğimiz bir maçı kazanamadık. Kaçan 2 puandan ziyade taraftarımızı en çok üzen olay ise futbolcularımızda istek eksikliği oldu diyebiliriz. Ben bunu futbolcuların uzun zamandır taraftarın önünce çıkmamış olmasına bağlıyorum. İster istemez onlarda da konsantrasyon eksikliği oluyor. Galatasaray maçı ile birlikte bundan sonraki haftalarda şampiyonluk yarışında tekrardan ben de varım diyebilecek Bursaspor'u izlemeye başlayacağımıza inancım tam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder