29 Ocak, 2011

19.Hafta Rakibimiz: Galatasaray


Ara transfer şampiyonlarıyla oynamaya devam ediyoruz. Önce Konya  bugün Galatasaray haftaya da Sivasspor ile karşılaşacağız. Bu üç takımın da en büyük özelliği ilk yarıda büyük hayal kırıklığı yaşayıp devre arası bolca transfer yaparak ikinci yarıya büyük bir konsantrasyon ile giriyor olmaları. Bizim için bu transfer şampiyonlarıyla şimdi oynamak avantaj mı dezavantaj mı bilemiyorum şu aşamada. Belki yeni gelen transferler daha uyum sağlamadılar takıma ama şu da bir gerçek ki devre başındaki kadar istekli olmayacaklar hiç bir zaman.

Galatasaray'ın transferlerini kabaca göz atacak olursak.

Zapata: Mondragon'dan sonra eldivenleri teslim ettikleri hiç isimden memnun kalmadı sarı kırmızılılar. De Santis, Leo Franco, Orkun, Aykut, Ufuk derken son olarak çareyi tekrardan bir Kolombiyalı getirmekte buldular. Zapata da Galatasaray'ın derdine çare olabilecek mi bekleyip göreceğiz. Tecrübeli file bekçisi kendisini izlediğim her maçta şaşırtmayı başaran isimlerden. Ya çok iyi ya çok kötü, ortası yok. Ama bugün bize karşı kalede yine Ufuk şans bulacak tahminime göre. Son maçlarda biraz şansının da yaver gitmesiyle iyi performanslar ortaya koyuyor o da.

Culio: Rakibin devre arası transferlerinden en yararlı olacak isim bana göre. Kendi takımımızda görmek istediğim oyunculardan. Bizim İnsua kadar teknik değil belki ama mücadele gücü, devamlılığı bir kaç adım öne atıyor Culio'yu İnsua'ya göre.Galatasaray'ın son yıllardaki transfer çılgınlığında Neill ve Cana'dan sonra yapılmış 3.mantıklı transfer.

Yekta: Kendisini Ertuğrul Sağlam istediğinde hiç kimse tanımıyordu bu ülkede. Geçen yıl devre arasında bize katılması söz konusuydu ama sonradan ayrılmak istemedi Kasımpaşa'dan. Gemiyi ilk terkeden olmak istemedi. Çok yönlü bir oyuncu, ortasahanın her yerinde oynayabiliyor.

Kazım: Bu futbolcuyu anlatmaya gerek yok sanırım.

Stancu: Hagi sakat Baros'a bel bağlamanın ne kadar yersiz olduğunu anladı ve onun stiline yakın, gelecek vadeden bir ismi kadroya kattı. Çok çabuk, yumuşak bilekleri olan ve ceza sahası civarından sürpriz vuruşlar şutlar çıkarabilen bir oyuncu. Kesinlikle ikinci Bratu değil, bundan eminim.

Galatasaray'ın yenileri bunlar, umarım içlerinde saymayı unuttuğum bir oyuncu yoktur. Bugün Zapata dışındakilerin oynama ihtimali çok yüksek. Ama Kazım ile Stancu arasında bir seçim yapmak zorunda kalabilir  Hagi. Sağ kanatta geçen hafta son dönemin en iyi futbolunu oynayan Barış'ı kesmez diye düşünüyorum.

Savunmanın göbeğinde Cana'nın da cezalı duruma düşmesiyle Hakan Balta'nın dışında bir alternatifleri kalmadı sanırım, Çağlar'ın sakatlığı varmış herhalde, Gökhan Zan zaten ne zaman iyileşti ki, Neill de Kewell ile birlikte milli takımdalar.

Galatasaray'ın muhtemel 11'i:

Football Fans Know Better

2 yorum:

  1. Merhaba
    Cana sakat değil, kart cezalısı.
    Muhtemel 11'in en fazla bir değişiklikle sahaya çıkacaktır. Emre veya Stancu'dan birinin yerine Kazım başlayabilir.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim düzeltme için..Biliyorum aslında cezalı olduğunu ama niye öyle yazmışım bilmiyorum. Biraz acele yazdım yazıyı bir daha okuma fırsatım olmadı..Tekrardan teşekkür ederim..

    YanıtlaSil