23 Ocak, 2011

18.Hafta Rakibimiz: Konyaspor

Ara transferde gelen giden oyuncu trafiğinin en yoğun yaşandığı takım diyebiliriz Konyaspor için. Tam 11 futbolcuyla yollarını ayırıp 8 futbolcuyla sözleşme imzaladılar. Ligin devre arasında böyle bir operasyonu Ziya Doğan hangi akla mantığa göre yaptı, anlamak gerçekten çok zor. Bir gazetede haberi çıkmıştı geçtiğimiz günlerde, Konyaspor son 2 buçuk sezonda tam 99 futbolcuyla yollarını ayırmış. 99 futbolcunun 30’u zaten bu yarım sezonda gönderdiler.


Kalecilerden Gökhan’ı gönderip Polonyalı kaleci Pawalek’i getirdiler, kendisi hakkında çok fazla bilgi sahibi değilim fakat Polonya’dan son yıllarda kötü kaleci çıkmıyor.

Savunmaya Hull City’den Kamil Zayatte’yi getirdiler. Gerçekten çok kaliteli bir isim, geçen yıl Premier Ligde 20’ye yakın maçta görev aldı. Henüz yaşı da 25. Ziya Doğan’ın transfer çılgınlığı içinde kaybolup gitmezse ismini kısa sürede duyuracaktır. Dün lisansı çıkmamıştı en son baktığımda, yüksek ihtimal forma giyemeyecek bize karşı.

Konya’nın enteresan transferlerinden bir başkası da 3 sene önce Real Madrid forması giyen Alvaro Meija. Adamın yaşı henüz 28, kariyerinde bu kadar sert düşüşler yaşayan oyuncunun Konya’da sudan çıkmış balığa dönmesi en çok beklenen durum. Ama TFF’nin resmi sitesine göre onun da lisansı çıkmamış henüz, yani onu da izleyemeyeceğiz büyük ihtimal bugün.

Gerçi Ziya Doğan’ın elinde stoperden bol ne var diye düşündüğümüzde aklımıza ilk olarak ön libero geliyor. Bu transfer sezonunda rotasyonu daha da kuvvetlendirip, Galatasaray’dan Musa’yı, Antalya’dan Ertuğrul Aslan’ı, yaklaşık 1 yıldır futboldan uzak kalan Barbaros Barut’u kattılar kadrolarına. Yeri gelmişken söyleyelim Kamil Zayatte’nin Young Boys’da bu bölgede oynamışlığı vardı zaman zaman.

Ziya hoca en geniş kapsamlı kıyımı hücum hattında yaptı. İbrahima Bangoura, Erdal Kılıçarslan, Eser Yağmur, Lietava gibi süper ligin çoğu takımında çok rahat oynayabilecek oyuncularla yollarını ayırdı. Zaten Ziya Doğan’ın 5 stoper, 5 önliberolu sistemine uygun değil bu isimler. Gerçi Bangoura kontra atak futboluna yatkın bir isim ama savunma konusunda Ziya Hoca’yı tatmin edemediğinden dolayı kapının önünde buldu kendini.

Hücum hattındaki transferi bitmiş olarak belirtilen Gökhan Emreciksin, Jaycee Okwunwanne’nin TFF’nin resmi sitesine göre lisansları çıkmamış henüz.

Polonyalı santrafor Robak’ın ise oynaması için her hangi bir engel bulunmuyor. Ama oyuncunun Ziya Doğan’ın kaos futboluna ne ölçüde uyum sağlayabileceği büyük bir soru işareti.

Bugün bizim karşımıza ilk maçta gibi 5-5-0’la mı çıkarlar, yoksa Ziya Doğan gaza gelip ön liberoların önüne Montano, Tazemeta gibi çabuk oyuncuları yerleştirir mi bekleyip göreceğiz. Ama Ziya Doğan biraz cesaretli davranırsa işimiz çok kolay olmayabilir.

Hele bir de Ertuğrul Sağlam son idmanda As takımda denediği Stepanov-Ömer ikilisi ile savunma göbeği kurarsa her türlü sürprize açık olur maç.

Ama Trabzon’un puan kaybettiği bir haftada farkı azaltmak adına bu maçı kazanmak çok önemli bizim için.

Muhtemel kadrolar:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder