10 Aralık, 2010

Gündemden / BJK Saha İçi


Sınavdı projeydi derken pek fazla zaman ayıramadık bloga. Aslında 1-2 kez yazmaya niyetlendim ama sürekli yeni olaylar geliştiğinden gündemin neresinden tutacağımın kararını veremedim bir türlü.

Öncelikle Beşiktaş maçından başlayacak olursak:

Schuster şunun şurasında 2-3 hafta önce ilkel futbol oynatığı için bok attığı Ziya Doğan'ın sistemiyle sürdü takımını sahaya..
Rakibi kendi yarı alandında bekle..
Ortasahayı kalabalık tut.
Futbol oynamasına izin verme, her ortasahayı geçtiklerinde, her duran topta it, çek.
Kazandığın topları ilerideki hızlı oyuncularının koşu yollarına doğru kullan.

Biz ise  kesinlikle puanı haketmek için bir şey yapmadık sahada. O yüzden mağlubiyeti çok normal karşıladım şahsım adıma.
Bizim içim maçta üç kırılma anından bahsedebiliriz.
Bunlardan ilki İbrahim sakatlanması oldu. İbrahim'in sakatlığında hocanın kimi tercih edeceği çok önemliydi. Hızlı hücumcuları olan rakibe karşı sırf daha tecrübeli diye Stepanov'u Serdar'a tercih etse çok kızardım herhalde Ertuğrul hocaya. Maçı yine kaybettik ama kendisi bu cesur olduğu kadar akıllıca olan bu kararı için bile büyük bir tebriği hakediyor.

İkinci kırılma anı ise hiç kuşku yok ki Volkan Şen'in atılma pozisyonuydu. Volkan bir sorumsuzluk yapmıştır ama pozisyona ülke toprakları dışında kırmızı kart verecek bir hakem var mı çok merak ediyorum.
Şunun şurasında 2-3 sene önce Emre'lerden Lugano'lardan saha içinde resmen dayak yiyen Fırat Aydınus nasıl olur da bizim maçta delikanlı kesildi anlamak gerçekten çok güç.

Bizim için maçtaki üçüncü ve son kırılma anı Serdar Aziz'in son dakikalarda direğin içinden dönen topu gol olsa belki de çok farklı şeyler konuşuyorduk şimdi. Ertuğrul Sağlam "Cesur Yürek" Serdar da yeni "Gladyatör" olarak İstanbul basınında çok yerlerini almışlardı çoktan.
 Serdar'ın da performansı muazzamdı. Ömer'den 4 numarayı kaptanlık pazubandı ile birlikte alacağı günler çok yakında.
Aidiyet duygusundan yoksun Eren, Muhammet ikilisi  kudurup dursunlar bizim Serdar'ımız Şampiyonlar liginde top oynuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder