25 Eylül, 2011

4.Hafta Rakibimiz: Sivasspor

Aslında takımları en az 1 kere izlemeden maç öncesi yazısı yazmayı düşünmüyordum fakat bugün karşılaşacağımız Sivas'ta pek bir değişiklik yok.

Sivas hep aynı Sivas..Ankaragücü maçının ilk 11'nde yer alan oyuncuların yedisi geçen yıldan..Kaleci Atilla Koca'yı zaten tanıyoruz. Son üç sezondur Eskişehir'de İveşa'yı yedekliyordu. Ondan öncesinde de Sakaryaspor'u Bank Asya'dan düşürmüştü. Sakaryalılar hala ateş püskürür kendisine.
Ama Süperligde 2.kalecilik için bence ideal bir tercih Atilla.
Ülkemizde enteresan bir şekilde genç, gelecek vaadeden kaleciler kulübeye hapsedilip kariyerlerinin başında paslandırılıyor. Bugün de bize karşı Sivas kalesini Atilla koruyacak. Bir sıkıntı çıkaracağını zannetmiyorum. Biz şansımızı zorlayalım yeter ki.

Savunmanın ortasında Navratil'in partnerliğini ilk iki hafta Mahmut Boz, en son Ankaragücü maçında ise Murat Akça yapmış. Mahmut 91'li Murat 90'lı.
Süperlig için epey genç rotasyon elemanları. Murat'ı zaman zaman bizim Serdar Aziz'le beraber milli takımın alt yaş gruplarında izlemişliğim var.
Boyu çok uzun olmamasına rağmen iyi zıplıyor. Biraz kuvvetlenip, adam markajı konusunda kendisini geliştirirse süperligde kalıcı olur. Sivas onun için büyük bir şans, bunu iyi değerlendirmeli.

Navratil rakibin dikkat edilmesi gereken silahlarının başında geliyor. Takımın üç golünün ikisin altında bu oyuncunun imzası var. Duran toplarda kendisine dikkat etmeliyiz.

Savunmanın sağında Uğur Kavuk, solunda Ziya Erdal oynar. Kerim sakat, Hayrettin de bildiğim kadarıyla cezalı. Gerçi çift sarıdan görmüştü yanlış hatırlamıyorsam kartı. Hayrettin de oynasa Ziya da oynasa Sivas'ın zayıf karnı savunmasının solu. Acaba bu adamda ne var diyerek Ziya'yı çok izlememe rağmen hiç bir olumlu hareketini göremediğim bir isim. Hayrettin oynarsa da 40 haftalık penaltı hasretimize son verebiliriz.

Orta alanda yeni transfer Kıvanç Karakaş var. Ha oldu ha olacak, patladı patlayacak derken herif sonunda süperlige transfer yapabildi. Bu arada da yaşı 26 olmuş. Orta sıra takımları için ideal bir transfer aslında Kıvanç. Düz bir oyuncu, tam bir görev adamı. Lige alışınca sürpriz çıkışlarını, şut denemelerini falan görmeye başlarız.Ya tutarsa diyip yabancı bir oyuncu getirmektense ne vereceği belli olan bir oyuncu. Aslında Bank Asya'nın iyi takip edilip bu tarz oyuncuların değerlendirilmesi gerekiyor.

Orta alanda geçen yıldan kalan Kadir Bekmezci, Rada, Erman Kılıç, Cihan Yılmaz, Mehmet Nas gibi isimler var. Kadir de düz bir defansif orta saha oyuncusu. Ligdeki takımların 10'nda çok rahat oynar.
Yedeği Rada ise aşırı hantal bir adam. Rıza Çalımbay sürpriz yapıp Kadir-Rada ile başlar mı bilemiyorum, Bursa'daki son maçta öyle bir hamlesi olmuştu çünkü.
Buarada hiç bir yerde ismi geçmeyen Souleymane Keita da takımda kalmış. Hatta Ankaragücü maçının 18 kişilik kadrosunda yer bulmuş. Muhsin Ertuğral'ın miras bıraktığı Afrikalılar'ın sonuncusu. Fransa'da yetişmiş, Ajaccio ile Ligue 2 deneyimi yaşamış, ardından Katar'ın yolunu tutmuş bir isim. Oynarsa N'diaye ile mücadeleri büyük bir çekişmeye sahne olabilir. Benim tanıdığım Rıza Çalımbay, eğer Keita da hazırsa Kadir'in yanına bu oyuncuyu koyup maçı kitlemeyi hedefler.

Erman Kılıç da enteresan bir adam. Bank Asya'da Elazığspor forması ile çıkış yaptığında herkes onu konuşuyordu. Ama 1 cm ilerletemedi futbolunu. O çabukluğu, kuvveti ile süperligde en az 5 sene daha oynar da ondan beklentiler çok daha fazlaydı.
Ama herif final paslarında bir türlü doğru kararı veremiyor. Bencilliği bir türlü atamadı üzerinden. Yaptığı 10 ortanın 8'i de çok rahat karavana.
Ama yine de Rıza Çalımbay tutuyor Erman'ı. Hatta 1 numaralı adamı da diyebiliriz.

Hücum hattında da yeni isim Danimarkalı Rasmussen var. Tam bizim ligin golcüsü o da. Fiziği bayağı iyi. Kuvveti de yerinde. Biraz hız, biraz dribling, ortalamanın üzerinde son vuruş. Sırtı kaleye dönük oynamayı da biliyorsa bizim ligde kafadan 10 golü var işte. Onun için de isabetli bir transfer diyebiliriz.

Rasmussen'in çevresinde oynaması muhtemel Eneramo ve Grosicky de geçen sezon devre arası katıldılar takıma. İki istikrarsız adam. Ne zaman ne yapacakları belli değil. Bu tarz adamlar her zaman gözümü korkutmuştur. Bu iki oyuncu varken Sivas her takımı yenip her takıma da yenilebilir. Tarzları çok farklı gibi gözükse de çabukluk, top sürme, şut atma gibi ortak özellikleri mevcut. Bu özellikler de 90 dakika sert savunma yapıp kontralarla gol arayacak Rıza Çalımbay için oldukça yeterli.

Aynı zamanda Cerny diye bir eleman almışlar ama tanımıyorum kendisini. Ama geçen Slavia Prag'da 28 maça çıktığına göre boş adam değildir. Böyle tanımayıp da ismini anmaya üşendiğim herifler her zaman sıkıntı olmuştur bize. O yüzden Sandro-Cihan ikilisine de bir selam çakalım. Kendilerinden çok şeyler beklenilen ama yaşları 30'a merdiven dayayanlardan onlar da.


Muhtemelen sahaya bu dizilişle çıkıp sonradan Erman'ı kanada çekip 4-4-2'ye dönerler. Erman'la Grosicky bol bol yer değiştirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder