07 Mart, 2011

Bursasporumuz:1 İBB:1


Futbol çok garip bir oyun.
Her zaman hak eden kazanamıyor.

Bazı köşe yazılarında ve  forumlardaki yorumlarda takıma, Ertuğrul hocaya yapılan eleştirileri görünce gözlerime inanamadım.
Bir gün önce Barcelona maçını izleyip Bursaspor'u onlarla kıyaslıyorlar herhalde.

Kim ne derse desin dün o hava şartlarına rağmen bu takım her şeyini ortaya koymuştur. Daha iyi bir Bursaspor izlemek isteyenler gitsinler harbiden Barcelona'yı izlesinler, Barcelona'yı tutsunlar..

Ama tüm içtenliğimle söylüyorum ki bu takım dün kazanmak için de her şeyi yaptı. Kapasitesinin altında oynayan bir futbolcumuz bile yoktu sahada.

Tamam ikinci yarının başında ikiyi bulmamız gerekiyordu. Bulamadık.
Uygun pozisyonlarda bir türlü isabet sağlayamadık.
Dün takım kaleye 21 şut atmış sadece 4'ünde çerçeveyi tutturabilmiş. Bu karavana sayısının bir hayli fazla olmasında hava şartlarının da etkisi çok büyük. 

İstanbul Belediye takımının ise maç boyunca isabetli şut sayısı sade ve sadece 1 (yazıyla bir).
Tamam golde Svensson ile Serdar Aziz orta yaptırmamaları gerekiyordu İbrahim Akın'a, Mustafa Keçeli'nin havada süzüle süzüle gelen o topa daha erken hamle yapması gerekiyordu. Fakat olmayınca olmuyor işte. İki-üç futbolcunun bir anlık dalgınlığının faturasını tüm takıma kesmek ne kadar doğru bilemiyorum.
Skor yazarlığı yapanları da vicdanları ile baş başa bırakıyorum.

Bu saatten sonra yapacak bir şey. Bu takım lig sonuna kadar bu yarışın içinde olacaktır bundan kimsenin şüphesi olmasın.
Her gün futbol kalitemizin üstüne koymaya devam ediyoruz.
Ertuğrul Sağlam'ın her zaman bahsettiği Avrupa takımı Bursaspor'u yaratma hususunda da uygun adımlarla ilermemeye devam ediyoruz.


Son olarak skor yazarlarına inat dün sahada terlerinin son damlasına kadar mücadele eden tüm futbolcularımızdan Allah razı olsun. İyi ki varsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder